+31 (0) 23 548 5407 info@scidiensten.nl

Zonnepanelen

Totaalpakket met één aanspreekpunt

Zonnepanelen bieden veel interessante voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de lange levensduur, het minimale onderhoud, het salderen van ongebruikte opgewekte elektriciteit en het beperken van de CO2 uitstoot. Met zonnepanelen kiest u voor duurzaamheid, een hogere woning- of pandwaarde en uiteraard een lagere energierekening. Kortom, u profiteert van mooie, voordelige en duurzame voordelen wanneer u kiest voor een goede zonnepaneelinstallatie. SCi Diensten zorgt voor een passende installatie, of het nu gaat om een heel groot of relatief klein project. Wij staan voor u klaar.

Er zijn verschillende soorten PV systemen. PV staat voor Photo Voltaic en is eigenlijk een andere term voor zonnepanelen. Photo staat voor ‘licht’ en Voltaic voor ‘Stroom’. Er kan worden gekozen voor een off grid PV systeem, maar ook voor een net-gekoppeld PV systeem. Wanneer het systeem is gerealiseerd, dan is het nodig om de verkregen stroom geschikt te maken voor het daadwerkelijke gebruik van deze stroom. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een omvormer voor zonnepanelen. Ook van de zonnepaneel omvormers zijn meerdere varianten beschikbaar. Wij maken gebruik van de omvormers van SolarEdge met Optimizers, Growatt stringomvormers of Enphase Micro-omvormers.

Solaredge omvormer met optimizers

Solaredge is een mooi systeem voor de zonnepanelen. Zij maken gebruik van optimizers. Of uw dak nou mooi zuid ligt of meer oost-zuid, zuid-west, misschien een beetje noord-oost. Dan is Solaredge uw oplossing om toch nog te kunnen besparen op uw energiekosten en verduurzamen. De optimizers van Solaredge zorgen ervoor dat de opbrengst van de zonnepanelen toch nog rendement leveren, ondanks de wat mindere ligging van de panelen.

Solaredge kan ook uitgebreid worden met een accusysteem. De omvormer wordt dan accu-ready geleverd en er kan op een later tijdstip altijd accu’s aan toegevoegd worden.

Solaredge met Optimizers is dan ook een iets duurder systeem voor moeilijke of slecht liggende daken.

Growatt Stringomvormers

Heeft u een mooi liggend dak op het zuiden met weinig tot geen schaduw inval, dan is Growatt de oplossing voor u. Growatt is een stringomvormer waarbij de zonnepanelen in serie met elkaar worden verbonden tot aan de omvormer.

Omdat Growatt geen gebruik maakt van Optimizers, is het een betaalbaar systeem, zonder al te veel componenten.

Enphase Micro-Omvormers

Enphase micro-omvormers zijn kleine omvormers die direct onder het paneel worden gemonteerd. Zo heeft u geen grote omvormer in huis. Het voordeel van Enphase Micro-omvormers is dat elke zonnepaneel zijn eigen omvormer heeft, hierdoor heeft een beetje schaduw inval geen effect op de andere panelen en opbrengst, wat wel het geval is bij stringomvormers.

SCi Diensten kan u verschillende passende op maat gemaakte systemen aanbieden wat het beste bij u en uw huis past. Ook de elektrotechnische aanpassingen aan uw groepenkast tot aan de omvormer kunnen wij verzorgen.

Heeft u een oude stoppenkast, dan kan SCi Diensten deze vernieuwen, vervangen naar de huidige NEN1010 normen om aan te sluiten bij uw Zonnepaneelsysteem voor een veilige werking.

Ook kleine aanpassingen kan SCi Diensten verzorgen, door bijvoorbeeld alleen een hoofdschakelaar te plaatsen of een extra groep in uw groepenkast.

SCi Diensten

Vraag vrijblijvend een offerte aan, vul het formulier in…..

Hoe is uw dak?

Is er een kruipruimte aanwezig?

Mogelijke plaats omvormer

6 + 3 =